moje kuchyně
Mnoho lidí si myslí, že jsem vegetariánka. Není tomu tak. Pouze mi chutná maso v malé míře. Nejčastěji jím ryby a mořské plody na všechny způsoby. Občas hodně zhřeším kebabem, což není moc zdravé a pro mé tělo přínosné, ale chutná mi.
Také někdy dostanu chuť na toust se šunkou.
Ale moje kuchyně je založena převážně na variacích zeleniny, hub, luštěnin a těstovin. Ráda jím a vařím typickou českou kuchyni, indickou, občas mexickou a italskou. Hodně vařím husté domácí polévky a klidně je považuji za hlavní jídlo dne. Teď jsem si hodně oblíbila dýňovou polévku, jelikož je zrovna dýňová sezóna.
Indické recepty čerpám z kuchařky Govinda, kterou vydala stejnojmenná restaurace a harekrišna klub. Jsou tam výborné a jednoduché recepty.
Vaření mě moc baví a ráda experimentuji a zkouším nové recepty. Občas se snažím i péct, v tom ještě nejsem moc odborník, ale myslím si, že se zlepšuji.
Snad vyzkoušíte nějaký z mých receptů a bude vám chutnat.
Příspěvky
Smažené žampiony s hranolkama
13. 12. 2007
Toasty ala Freddie Mercury
4. 12. 2007